مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در شرایط فعلی باید با مدیریت آبهای زیر زمینی و کنترل سیلاب و ذخیره سازی آب منابع آبی کشور را مدیریت کرد، در غیر این صورت مشکلات متعددی در کشور به وجود میآید.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از جریان آب در بستر زاینده رود خبرداد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: با توجه به نبود مشکل و چالش در تالاب میقان اراک امکان ورود مسافر و گردشگر به این منطقه در ایام نوروز وجود دارد.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی تهران از شهرداری خواست برنامه آمادگی در برابر سیلاب در تهران مورد توجه جدی قرار دهد و تاکید کرد: از شهرداری تهران میخواهم گزارشی از میزان آمادگی شهرداری در برابر سیلابهای مخاطرهآمیز به شورای شهر ارسال نماید.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت: این ستاد از طرحهای فناورانه زودبازده در مراحل قبل از تولید، حین تولید و پس از تولید و ورود به مرحله بازار حمایت میکند تا بتوانند محصولات دانشبنیان تولید کنند و رونق کسب و کار را در مناطق عشایری و محروم اجرایی کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اعلام کرد: بیش از ۵۰ درصد دشتهای استان جزو دشتهای بحرانی و ممنوعه اعلام شده است، هر سال باتوجه به برداشت آب زیر زمینی، شاهد افت سطح آبها در دشتها هستیم.
به گفته یک کارشناس حوزه آب، برای اصلاح وضعیت منابع آبی، در ابتدا باید اولویتهای اصلی شناخته و از رفتن به سمت بحثهای احساسی، غیرضروری و غیرفنی همچون آب ژرف جلوگیری شود و شرایط فعلی را با ایجاد ساز و کاری سر و سامان داد.
میزان عوارض دریافتی در قبوض آب از این محل، در سال ۱۳۹۷، معادل ۱۵۰ ریال بود و سقف وجوه دریافتی از این محل، برای آبرسانی شرب روستایی و عشایری، در سال جاری به میزان ۷۵۰ میلیارد ریال است که قطعاً این مساله در توسعه آبرسانی به روستاها میتواند مؤثر باشد.
یک کارشناس حوزه منابع آبی و اقتصاد کشاورزی، معتقد است اقتصاد نمیتواند راهگشای حل بحران آبی در ایران باشد، چراکه آب بهعنوان یک نهاده در سبد تولید کشاورزان قرار دارد و اگر آب از این سبد حذف شود، بیشک تولید محصول کشاورزی و امنیت غذایی به هم خواهد خورد.
طرح انتقال آب از دریای خزر یا دریای عمان شاید منافعی در بر داشته باشد، اما نباید منافعی که در کوتاه مدت نصیبمان می گردد را فدای خسارات اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و ... که در دراز مدت به وجود خواهد آمد بکنیم. بنابراین، ضرورت یک تحقیق کارشناسانه و دلسوزانه احساس می شود.
در پی کمبود آب مداوم در سراسر دنیا و شرایط خشکسالیهای اخیر در غرب ایالاتمتحده امریکا و برخی از نقاط مختلف جهان، محققان و پژوهشگران بسیاری به تحقیق و بررسی و ارائه طرحهای مختلف و جدید در رابطه با تکنولوژیهای آب پرداختند تا بتوانند با خشکسالی مقابله کنند.
اگر در کشاورزی آب به درستی مصرف شود و هدررفت آن به حداقل برسد، بهره وری آن افزایش یافته و زمینه کشاورزی پایدار فراهم خواهد شد. این سبک از کشاورزی ممکن نیست مگر با هوشمند سازی کشاورزی و استفاده از تکنولوژی های نوین، به خصوص در زمینه سیستم های آبیاری در کشاورزی.
وزیر نیرو با اشاره به در نظر گرفتن تعرفههای جدید برای مشترکان پرمصرف گفت: این تعرفهها نه به منظور تعریف منابع مالی جدید بلکه به عنوان تعرفهای بازدارنده برای مشترکان پرمصرف در نظر گرفته شده است.
۳۳۴ شهر در حال حاضر با جمعیت ۳۴.۵ میلیون نفر تحت تأثیر تنش آبی هستند که این مساله نیز چالشهای بسیاری را به وجود آورده است، وضعیت منابع آبی ایران شرایط بدتری را نسبت به گذشته تجربه میکند، بهگونهای که بهبود بارشها نیز نمیتواند راهگشا حل این تنش باشد و باید یک مدیریت و اتحاد جدی برای حل این مشکل بهوجود آید.
مدیردفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: با استمرار مرحله دوم رها سازی آب از سد مهاباد حجم آب رهاسازی شده در مرحله دوم به ۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است که رهاسازی های انجام شده در طول سال در وضعیت آب دریاچه موثر بوده است و حجم آب دریاچه ارومیه ۵۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است .
با وجودی که آب شیرین، یک منبع طبیعی تجدیدپذیر محسوب میشود، اما محدود است، به طوریکه تنها یک درصد از آبهای جهان قابل آشامیدن هستند و منابع آب شیرین، تنها میتوانند از طریق فرآیند چرخه آب دوباره پر شوند.